Checklist met vragen over prenataal onderzoek
De gezondheidscontroles bij baby's beginnen al voordat ze nog maar geboren zijn. Hier zijn een aantal vragen die je aan je verloskundige kunt stellen over prenataal onderzoek.
- Vraag naar de standaard van prenataal onderzoek—welke onderzoeken zijn er en hoe gaat het in z'n werk?
- Vraag of er andere tests zijn die relevant kunnen zijn op basis van je leeftijd en medische/genetische voorgeschiedenis.
- Vraag wanneer het prenataal onderzoek wordt uitgevoerd. Zie onze checklist met vragen die je kunt stellen tijdens de 12-weken-echo.
- Vraag hoe het prenataal onderzoek worden uitgevoerd.
- Vraag of je iemand mag meenemen.
- Vraag hoe lang het duurt voordat de uitslag bekend is.
- Vraag naar de nauwkeurigheid van elk prenataal onderzoek—dit kan variëren.
- Vraag om ondersteuning of therapie als je iemand nodig hebt om mee te praten.
Onze artikels
Eiwitten in moedermelk, bouwstenen voor het leven!
Eiwitten in moedermelk zijn één van de belangrijkste voedingsstoffen voor je baby’s groei en ontwikkeling [1]. Ontdek hun verschillende rollen tijdens baby’s groei.
Babynaam kiezen
Inspiratie nodig voor babynamen? Hier komt het leuke gedeelte! Misschien heb je al een favoriet, of misschien wacht je wel tot je je baby in het echt ziet.
Herstel na een keizersnee: Dingen om over na te denken
Zoals elke operatie heeft het herstel na een keizersnede tijd en verzorging nodig.
Wil je een baby? Laat je onderzoeken!
Het is beslist, ik wil mama worden! Plots was het helemaal duidelijk, mijn dierbaarste wens ... Maar voordat ik aan het grote avontuur van mama worden begin, kan ik me best laten onderzoeken.
Waarom heb ik zin in aardbeien?
Ik heb gisteren alweer niet aan de confituurpot kunnen weerstaan! En ik had nog wel gezworen dat ik het niet meer zou doen...
Wat mag je wel en niet eten als je zwanger bent?
Moet je echt zoveel eten opgeven als je zwanger bent? Hoe zit het met dat glaasje wijn in het restaurant waar je zo van houdt?
Eenvoudige tips tegen kleine ongemakjes!
De zwangerschap: er was me een gelukzalige periode voorspeld ... maar waarom hebben ze me niet over al die kleine kwaaltjes verteld?
De eerste uren met jouw baby: een magische ontmoeting!
Mijn baby is geboren, dit is de mooiste dag van mijn leven! De 10 uur zwoegen tijdens de bevalling, ben ik alweer vergeten. De eerst knuffel, de eerste voeding, het eerste badje...
Mijn vrouw heeft besloten om borstvoeding te geven!
Een baby aan de borst zien, is een indrukwekkend beeld. Stel je eens voor dat het jouw eigen vrouw is met jouw eerste baby!
Vitaminen en minerale zouten
Tijdens de negen maanden van de zwangerschap heeft je lichaam vitaminen en minerale zouten nodig. Ze spelen elk een eigen rol en zullen je baby ten goede komen via de placenta.
De zesde maand van mijn zwangerschap
Ik ben tussen 22 en 26 weken zwanger. Ik ben in topvorm en mijn baby ook! Hij en ik delen alles!
8 weken zwanger (week 10 amenorroe)
Je bent nu 8 weken zwanger en je kindje heeft de afmetingen van een druif, ongeveer 15 millimeter, maar nu in een zittende houding.
16 weken zwanger (week 18 amenorroe)
Als je bij jezelf naar binnen kon kijken om je groeiende baby te zien, dan zou je zien dat hij op zijn duim zuigt! Hij is er eindelijk in geslaagd om zijn mond te vinden.
24 weken zwanger (week 26 amenorroe)
Voel je al hoe de baby reageert op geluiden en op jouw aanrakingen? Tegen het einde van het tweede trimester begint dat te gebeuren, dus wees er alert op.
32 weken zwanger (week 34 amenorroe)
Terwijl jij de laatste ronde ingaat, is je baby nog in ontwikkeling, maar het gaat vanaf nu vooral nog om perfectioneren en verfraaien. Hij of zij maakt zich klaar om je te ontmoeten!
40 weken zwanger (week 42 amenorroe)
Het is zover, je bent 40 weken zwanger! Als je baby er nog niet is, dan zal hij één van de volgende dagen komen.
Calcium en vitamine D
Calcium is essentieel voor jouw skelet en dat van je baby. Het moet met vitamine D worden gecombineerd voor een goede opname door de botten.
Het uitwerken van je geboorteplan
Bevallen is minder stressvol als je een gemakkelijk bevallingsplan hebt om de dag zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zie onze gids voor een geboorteplan hieronder.
Omgaan met zwangerschapsklachten en ongemak
Naarmate je lichaam verandert, kunnen er zwangerschapsklachten en ongemak ontstaan, vooral in je rug, benen en voeten.