Mini hachis parmentier
Ingrediënten
- 15 g gemalen biefstuk
- 3 kl koolzaadolie
- 50 g aardappel
- 1 soeplepel geraspte kaas (ongeveer 2 g)
- 100 g bloemkool
Bereidingswijze
-
Bak de gemalen biefstuk in een pan met 1 kl koolzaadolie
-
Schil de aardappel. Snij de bloemkool en aardappel in kleine stukjes en was ze schoon. Stoom* of kook het geheel.
-
Voeg na het stomen of het koken de olie toe. Mix het geheel tot een gladde massa.
-
Neem een schotel. Bedek de bodem met de gebakken gemalen biefstuk. Voeg op het vlees de puree van groenten en aardappelen toe. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
-
Plaats de schotel 5 min onder de grill om te gratineren.
-
Laat iets afkoelen alvorens te serveren.
* Door te stomen behouden de groenten meer vitaminen en mineralen.
** Je kan hier variatie in brengen door verschillende soorten vetstof af te wisselen.