Spinazie en ricotta terrine
Ingrediënten
- 1 MAGGI Bouillonkuipje Groente
- 410 ml ongezoete gecondenseerde melk
- 4 eieren
- 450 g diepvries spinazie (gesneden)
- 500 g ricotta (Italiaanse kaas)
- 10 g boter
- Nootmuskaat
- Zout en peper
Benodigdheden
Gewone oven, Pan, Cakevorm
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de kruiden toe.
-
Klop de eieren. Voeg de gecondenseerde melk, de groentebouillon, ¾ gepureerde ricotta en de uitgelekte spinazie toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng alles goed door elkaar.
-
Giet de helft van het mengsel in een ingeboterde cakevorm. Snijd de resterende ricotta in plakken en plaats deze in het midden van de terrine. Bedek het met het resterende mengsel.
-
Bak in de oven voor 30 minuten.
-
Haal het uit de cakevorm en serveer warm.