Risotto met voorjaarsgroenten en geitenkaas
Ingrediënten
- 200 g risottorijst
- 2 blokjes MAGGI Groentebouillon
- 200 g bevroren of vers gedopte erwten
- 100 g verse geitenkaas
- 1 liter heet water
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 eetlepel olie
- Zout en peper
Benodigdheden
Koekenpan
Bereidingswijze
-
Was, schil en snijd de courgette in kleine blokjes. Schil en snijd de ui.
-
Fruit de ui in een pan of koekenpan met hete olie. Voeg de rijst toe en roerbak tot ze glazig zijn.
-
Voeg de groenten toe en roer. Bak 2-3 minuten op matig vuur. Los de bouillonblokjes in heet water op.
-
Zet de (koeken)pan op laag vuur en voeg een soeplepel hete bouillon toe. Wanneer de vloeistof is opgenomen voeg je meer bouillon toe. Voeg geleidelijk alle bouillon toe, onder regelmatig roeren, gedurende ongeveer 18 minuten.
-
Haal van het vuur en voeg de verse geitenkaas toe. Zout en peper naar smaak toevoegen.
-
Roer nog een keer, dek af en laat 2 minuten staan. Serveer in één keer.