Ingrediënten
- 150 tot 200 g rijstnoedels
- 150 ml water
- 1 eetlepel Nuoc Mam (vissaus)
- 2 eetlepels geraffineerde suiker
- 1 eetlepel MAGGI Aroma
- 2 limoenen
- 1 sjalot
- ½ wortel
- 15 takjes gehakte koriander
- 20 gehakte muntblaadjes
- Peper
Benodigdheden
Pan, Vergiet, Kom
Bereidingswijze
-
Breng een pan water aan de kook, haal de pan van het vuur en laat de noedels 5 minuten weken.
-
Laat de noedels zorgvuldig uitlekken in een vergiet, spoel goed na met koud water en plaats ze in een pan met koud water. Spoel opnieuw en laat het 30 minuten afkoelen in het vergiet. Vervolgens plaats je de noedels over in een schaal.
-
Bereiden van de saus: giet water in een kom, voeg suiker toe en roer tot het is opgelost.
-
Pers de 2 limoenen, schil en snijd de sjalot, schil en rasp de wortel fijn. Voeg dit mengsel toe aan de saus.
-
Voeg de gehakte koriander, vissaus en MAGGI Aroma toe en voeg tot slot de grof gemalen peper toe.
-
Bestrooi de noedels met gehakte munt en dien gelijk op met de saus.