Kruimeltaart met chocolade en abrikoos

Kruimeltaart met chocolade en abrikoos

Zwangerschap
Recept
Prep: 45 mins
Kooktijd​: 30 mins
Portie(s): 6
Tussendoortje
Moeilijkheid: Normaal

Ingrediënten

  • 100 g pure/dark chocolade
  • 80 g bloem
  • 25 g zachte boter
  • 45 g gemalen hazelnoten
  • 30 g hazelnoot kernels
  • 75 g bruine suiker
  • 500 g abrikozen

Benodigdheden

Gewone oven, Magnetron

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloem, suiker en gemalen hazelnoten in een kom.

  • Smelt de chocolade in de magnetron volgens de instructies op de verpakking. Hak de hazelnoten. Voeg de gesmolten chocolade en de boter (in stukjes) in een kom. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een kruimig deeg.

  • Was, pit en snijd de abrikozen in stukjes. Schik deze in een ovenschaal. Bedek het fruit met het kruimige deeg.

  • Bak voor ongeveer 30 minuten in de oven tot de bovenlaag knapperig is.

Geniet van de voordelen van

  Geniet van de voordelen van
Écrivez à Nestlé Baby - Icône

NIEUWSBRIEF OP MAAT

Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

Podcast & vidéos

Podcasts & Video's

Ontdek advies en getuigenissen van ouders en deskundigen

Logo - coupons-56

Kortingen en cadeaus

Ontvang heel het jaar door kortingen en cadeaus.

Logo - menu-planner-56

TIPS VOEDING

Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordervol tips en voedingsschema's